News:

http://www.gvozdano.net">PoÃ,,etna stranica - gvozdano.net

Main Menu

Pedagoški minimum

Started by Dalibor, 06. March 2012., 11:03h

Previous topic - Next topic

Dalibor

TeÃ,,aj koji omoguÃ,,‡ava stjecanje pedagoÃ...¡kog minimuma koji je potreban za rad kao nastavnik u Ã...¡koli.

UÃ,,Å'ITELJSKI FAKULTET ZAGREB
http://www.ufzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2011/09/OSNOVNE-INFORMACIJE-O-TE%C4%8CAJU-PEDAGO%C5%A0KO.pdf

TeÃ,,aj traje od tri do Ã,,etiri mjeseca. Predavanja se sluÃ...¡aju samo subotom od 9 do 13 sati i od 14 do 18 sati.

Na TeÃ,,aju se sluÃ...¡aju i polaÃ...¾u slijedeci kolegiji:
1. OpÃ,,‡a pedagogija 30 sati
2. Psihologija odgoja i obrazovanja 35 sati
3. Didaktika 30 sati
4. Metodika 35+20 sati

Cijena TeÃ,,aja je 8.733 kn. Prva tri kolegija su 4.674 kn, a metodika je 4.059 kn.
Nastava za polaznike je obvezna. Rok za zavrÃ...¡etak Tecaja je godina dana.
Zamolbe za upis se primaju od 1. rujna do 30 lipnja. Svaki prijavljeni kandidat dobit Ã,,‡e poziv za upis sa svim potrebnim informacijama.

...Pedagoski minimum :
1.psihologija
2.didaktika
3.pedagogija
4.metodika (praktikum, seminar i ispit)

PripravniÃ,,ki za osnovne i srednje Ã...¡kole traje godinu dana. Rok za prijavu pripravnika je najkasnije 30 dana od zasnivanja radnog odnosa.

Evo, ja sam poslala prijavu na UÃ,,iteljski fakultet za polaganje pedagoÃ...¡kih predmeta i mogu ti sa sigurnoÃ...¡Ã,,‡u reÃ,,‡i da joÃ...¡ uvijek traje 1 god.
Nije mi jasno kako traje i 1god kad na stranicama filizofskog fakulteta u Osijeku piÃ...¡e da traje 18 tjedana ,odnosno jedan semestar.

Ja sam pitala na UÃ,,iteljskom fakultetu u Ã,,Å'akovcu, i tu traje 2 semestra. S tim da se prvi semestar sluÃ...¡aju 3 predmeta, a 4. predmet se sluÃ...¡a drugi semestar u Zagrebu. MoguÃ,,‡e da su na drugim fakultetima sve stavili u jedan semestar, ali u Ã,,Å'akovcu vjerojatno ne mogu drugaÃ,,ije organizirat nastavu. Najbolje da nazoveÃ...¡ UÃ,,iteljski ili Filozofski faks koji ti je najbliÃ...¾e i pitaÃ...¡ za sve informacije, da ne bi zakasnio sa prijavom. InaÃ,,e, nije ti to baÃ...¡ ni jeftino, oko 9 000 kn.

.:Dalibor:.