Tečaj koji omogućava stjecanje
pedagoškog minimuma koji je potreban za rad kao nastavnik u školi.
UČITELJSKI FAKULTET ZAGREBhttp://www.ufzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2011/09/OSNOVNE-INFORMACIJE-O-TE%C4%8CAJU-PEDAGO%C5%A0KO.pdfTečaj traje od tri do četiri mjeseca. Predavanja se slušaju samo subotom od 9 do 13 sati i od 14 do 18 sati.
Na Tečaju se slušaju i polažu slijedeci kolegiji:
1. Opća pedagogija 30 sati
2. Psihologija odgoja i obrazovanja 35 sati
3. Didaktika 30 sati
4. Metodika 35+20 sati
Cijena Tečaja je 8.733 kn. Prva tri kolegija su 4.674 kn, a metodika je 4.059 kn.
Nastava za polaznike je obvezna. Rok za završetak Tecaja je godina dana.
Zamolbe za upis se primaju od 1. rujna do 30 lipnja. Svaki prijavljeni kandidat dobit će poziv za upis sa svim potrebnim informacijama.
...Pedagoski minimum :
1.psihologija
2.didaktika
3.pedagogija
4.metodika (praktikum, seminar i ispit)
Pripravnički za osnovne i srednje škole traje godinu dana. Rok za prijavu pripravnika je najkasnije 30 dana od zasnivanja radnog odnosa.
Evo, ja sam poslala prijavu na Učiteljski fakultet za polaganje pedagoških predmeta i mogu ti sa sigurnošću reći da još uvijek traje 1 god.
Nije mi jasno kako traje i 1god kad na stranicama filizofskog fakulteta u Osijeku piše da traje 18 tjedana ,odnosno jedan semestar.
Ja sam pitala na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu, i tu traje 2 semestra. S tim da se prvi semestar slušaju 3 predmeta, a 4. predmet se sluša drugi semestar u Zagrebu. Moguće da su na drugim fakultetima sve stavili u jedan semestar, ali u Čakovcu vjerojatno ne mogu drugačije organizirat nastavu. Najbolje da nazoveš Učiteljski ili Filozofski faks koji ti je najbliže i pitaš za sve informacije, da ne bi zakasnio sa prijavom. Inače, nije ti to baš ni jeftino, oko 9 000 kn.